keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Queerscenes-ohjelmisto Tampereella 8.–10.3.

Tampereen elokuvajuhlat alkavat ensi viikon keskiviikkona 7.3. Torstaista lauantaihin festivaalilla esitetään Queerscenes-otsikon alla kaksi lyhytelokuvakoostetta ja yksi pitkä dokumenttielokuva, Kiko Goifmanin ja Claudia Priscillan Bixa Travesty (2017) Brasiliasta.


Transsukupuolisesta muusikko Linn da Quebradasta kertova Bixa Travesty voitti juuri viime viikonloppuna Berlinalen elokuvajuhlilla parhaan dokumenttielokuvan Teddy-palkinnon. Kyseessä on ehkäpä maailman merkittävin queer-elokuvapalkinto.

Queerscenes 1 -näytöksessä nähdään myös Teddy-voittaja, viime vuoden lyhäripalkinnon saanut ruotsalainen Min homosyster. Ohjaaja Lia Hietala sekä Bixa Travestyn Kiko Goifman osallistuvat lauantaina 10.3. klo 14 Työväenmuseo Werstaalla järjestettävään Queerscenes-keskustelutilaisuuteen, jonka moderaattorina toimii allekirjoittanut.

Keskustelussa ovat mukana myös Petra Koponen, jonka elokuva Apila nähdään Kotimainen kilpailu 10 -kokonaisuudessa, sekä Eeti Piiroinen, jonka Homecoming on osa Kino Euphoria -näytöstä.

Lauantai-iltana on aiheellista suunnata viralliselle festivaaliklubille Klubille, jossa UNAPOLOGETIC-bileissä on tarjolla mm. queerfeminististä meininkiä ja danceoke.