tiistai 7. helmikuuta 2017

Odotettu Moonlight ensi-illassa 10.2.

Levitysyhtiö Cinema Mondo tuo näin kevään palkintokauden keskellä Suomessa valkokankaalle Barry Jenkinsin draamaelokuvan Moonlight (2016). Elokuva on Miamiin sijoittuva mustan, queerin miehen kasvutarina (ihailkaa, kuinka elokuvan esittelyteksti jälleen välttää kaikki homoviittaukset!).

Elokuva on palkittu jo mm. Golden Globella ja se on ehdolla kahdeksaan Oscar-palkintoon. En ole sitä vielä itse nähnyt, mutta odotukset ovat olleet huikean korkealla, lähtien siitä kun näin elokuvan upean julisteen:Jos en olisi estynyt, menisin katsomaan Moonlightin Korjaamolle Imagen leffakerhoon, jossa elokuvasta ja sen teemoista keskustelevat toimittaja Anton Vanha-Majamaan johdolla valokuvaaja Uwa Iduozee ja vaatesuunnittelija Ervin Latimer. 

Koska en voi itse sanoa elokuvasta juuri muuta nyt, käytän tämän tilaisuuden muistuttamaan eräästä nykyelokuvakulttuurin ilmiöstä. Kehotan Moonlightista kiinnostuneita suuntaamaan teatteriin mahdollisimman pian, sillä Helsingissäkin kilpailu saleista on kova. Teatterit tekevät elokuvien tekemän tuloksen perusteella päätöksiä siitä, millaisissa saleissa, millaisiin kellonaikoihin ja kuinka pitkään elokuvia pyöritetään. Ensi-iltaviikko on tärkeä indikaattori sille, millaista menestystä elokuvalta voi odottaa.