sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Feministinen foorumi la 12.11.

Helsingin Feministinen foorumi FemF järjestetään lauantaina 12.11. Arbiksella osoitteessa Sturenkatu 2. Teemana tänä vuonna on tilat ja aiheina mm. sateenkaarinuoret ja kouluympäristö, Edith Södergran, musiikkikulttuuri, ableismi, hiphop, läskiaktivismi, polkupyöränhuolto ja arkkitehtuuri. Wonderlust luo turvallisemman, seksipositiivisen tilan tapahtuman ajan, ja Helfem tarjoaa rodullistetuille feministeille oman huoneen.

Klo 13:45–18:00 auditoriossa on käynnissä Feministinen elokuvasalonki, jonka tarkempi ohjelma löytyy Facebook-tapahtumasta. Alkuiltapäivästä esitetään lyhäreitä ja klo 16.30 alkaa pitkä elokuva, joka on Suzanne Ostenin ohjaama ruotsalainen Flickan, mamman och demonerna (2016).

Elokuva esitettiin syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla, jossa Osten oli myös vieraana. Se on fantasiansävytteinen, lapsen näkökulmasta esitetty kertomus äidistä, jonka mielenterveys järkkyy. Elokuva tavoittaa lasten maailman lainalaisuudet ja käsittelee hienosti lapsen ja äidin suhdetta, joka on samanaikaisesti rakastava ja uhkaava. Äidin sairautta ei demonisoida – vaikka demoneilla onkin elokuvassa rooli.

Tapahtumaan liittyy myös iltabileet, joista lisätietoa löytyy Facebookista.