keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pelastetaan Maxim ja Maximize It -tilaisuus ti 5.5.

Pelastetaan Maxim on kulttuuria, kaupunkikulttuuria, elokuvaa ja elokuvateattereita arvostavien kansalaisten kampanja, jonka tarkoituksena on pelastaa elokuvateatteri Maxim purkamiselta ja nykyisen kaltaisen elokuvaesitystoiminnan radikaaleilta muutoksilta. Kiinteistön omistava Ilmarinen haluaisi rakentaa nykyisen teatterin tilalle hotellin.

HQFEB haluaa pelastaa Maximin, koska se on ennen kaikkea koti niin sanotulle arthouse-elokuvalle, jonka parissa iso osa nais- ja queer-elokuvantekijöistä toimii. Maximin lakkauttaminen tai sen paikkamäärän radikaali lasku olisi erittäin haitallista arthouse-elokuvan leviämiselle Helsingissä ja Suomessa. Lisäksi se heikentäisi elokuvafestivaalien toimintamahdollisuuksia tässä kaupungissa.

Kannattaa tykätä Pelastetaan Maxim -sivusta Facebookissa: suuri seuraajamäärä on selvä merkki myös päättäjille, että kaupunkilaiset haluavat säilyttää elokuvakulttuuria Helsingissä. Kampanjaan liittyy myös Maximize it! -arkkitehtuurikilpailun tilaisuus tiistaina 5.5. klo 10–12. Tilaisuus on avoin yleisölle, katso kuvaus täältä. Kilpailu osoittaa, että Maximin pelastajat ovat kiinnostuneita eivät vain säilyttämään, vaan myös kehittämään toimintaa kiinteistössä. Kilpailusta toivottavasti saadaan uusia vaihtoehtoja Maximin tulevaisuudelle. Sillä on selvää, että Ilmarisen tarjoama vaihtoehto ei ole oikea.