perjantai 24. kesäkuuta 2016

Helsinki Pride ja Queersaatio 27.6.–3.7.

Ensi viikolla alkaa perinteikäs Helsinki Pride. Helsingissä järjestetään samaan aikaan myös kansainvälinen EuroGames-urheilutapahtuma, joka oletettavasti on suunnattu lhbtiq-urheilijoille – tapahtuman nettisivuilta tästä en tosin löytänyt mainintaa. Osa tapahtumista on Priden ja EuroGamesin yhteisiä.

Queersaatio 2016 Queerization on vastatapahtuma kaupallisia elementtejä omaksuneelle ja radikaalia politiikkaa häivyttäneelle Pridelle. Tapahtumaa järjestää Pinkkimusta Helsinki. Viime vuonna pinkkimustat marssivat omana blokkinaan lauantaina Pride-marssilla, mutta tänä vuonna järjestetään kokonaan oma marssi perjantaina.

Queersaatiossa ei ole ainakaan vielä ilmoitettu elokuvatapahtumista. Helsinki Pridessa niitä on jälleen useita (maksullisia jollei toisin mainita):

To 30.6. klo 16:30 ja klo 18:30
Lush Finland -yrityksen järjestämissä näytöksissä esitetään lyhytelokuva Pocałunek (The Kiss). Yhteistyössä Vinokino.

To 30.6. klo 18
Spandex Sapiens -dokumenttielokuvan esitys ja keskustelutilaisuus Kinopalatsissa. Elokuvan sivuosassa nähdään transsukupuolinen show-painija Jessica Love, joka on mukana näytöksen jälkeisessä keskustelussa.

Pe 1.7. klo 18
Ei varsinaisesti elokuvaa mutta elokuvateatterissa: Euroviisukerho OGAE järjestää Orionissa viisu-sing-alongin.

Pe 1.7. klo 18 alkaen
Vinokinon Pridekinossa esitetään urheiluaiheinen dokumentti Game Face (kuva alla) sekä Berlinalen Teddy-palkinnon viime vuonna voittanut brasilialainen fiktioelokuva The Way He Looks.


Pe 1.7. klo 19:30
HeSetan turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten TOGETHER-ryhmä tuotti keväällä 2016 kuusi lyhytelokuvaa, jotka kertovat kuuden turvapaikanhakijan tarinan. Elokuvat esitetään Orionissa. Vapaaehtoinen maksu.

La 2.7. klo 17:45
Andorrassa esitetään lyhytelokuva Camp Belvidere, tekijöitä on paikalla. Vapaaehtoinen maksu.

Viime vuonna suosikkitapahtumani oli (kulkueen pinkkimustan blokin lisäksi) Sinebrychoffin taidemuseon queer-opastus. Tänä vuonna teemana on "Fantasioita" – todennäköisesti erittäin avartavaa! Itse taidan tällä kertaa valita Ateneumin queer-opastuksen.

Ja kannattaa muistaa myös Yle Teeman Pride-tarjonta, hienoja elokuvia on luvassa, mm. Querelle ja  Adèlen elämä – osat 1 & 2.