lauantai 9. tammikuuta 2016

DocPoint 25.–31.1.

Dokumenttielokuvafestivaali DocPointin ohjelmisto on julkaistu ja liput ovat myynnissä. Festivaali käynnistyy tammikuun viimeisellä viikolla. Alla muutamia queer-feministisiä tärppejä:

Frida Barkfors & Lasse Barkfors, Pervert Park
Omalla listallani tämä meni viime vuonna parhaiden elokuvien kärkijoukkoon. Vankilasta vapautuneiden seksuaalirikollisten asuinalueesta kertova elokuva on humaani ja pysäyttävä. Kirjoitin elokuvasta festivaalin katalogiin.


Chantal Akerman, No Home Movie
Eniten festivaalilla odotan tätä lokakuussa kuolleen Chantal Akermanin viimeiseksi jäänyttä elokuvaa. Festivaalin pressitilaisuudessa sitä kuvailtiin yhdeksi festivaalin vaikeimmista. Kärsivällinen katsoja kuitenkin palkittaneen, kuten aiempienkin teosten kohdalla. Odotan, että familiaaliselta aiheeltaan tämä käy hyvin yhteen syksyllä näkemäni News from Homen kanssa.  

Suvi West, Sparruoabbán (Minä ja pikkusisko)
Dokumentti käsittelee homoseksuaalisuutta saamelaisyhteisössä ohjaajan siskon tarinan kautta.


Karolina Bielawska, Call Me Marianna
Monia festivaaleja kiertänyt henkilökuva puolalaisen veturinkuljettajan sukupuolenkorjausprosessista.

Jannik Splidsboel, Misfits
Oklahomaan sijoittuva elokuva seksuaalivähemmistöihin kuuluvista teineistä.


Tora Mårtens, Martha & Niki
Martha ja Niki ovat mustia ruotsalaisnaisia ja mestarillisia tanssijoita. Trailerin perusteella elokuvassa on erittäin kova meno.

Annekatrin Hendel, FASSBINDER
Sekä miesten että naisten kanssa suhteissa ollut, kontroversiaali saksalaisohjaaja Rainer Werner Fassbinder (1945–1987) on saanut lyhyen ajan sisään kaksi dokumenttia. Toinen niistä esitettiin kesällä Sodankylässä ja nyt Suomeen tulee tämä marraskuussa IDFAssa ensi-illassa ollut elokuva.